Achter de lintbebouwing aan de zuidzijde van de Rijkstraatweg in Elst bevindt zich de grens van de Utrechtse Heuvelrug, uitlopend in het uiterwaarden gebied van de langsstromende rivier de Rijn. De woonboerderij is een onderdeel van deze lintbebouwing. De achterzijde van de woonboerderij biedt een schitterend uitzicht over het aangrenzende uiterwaardengebied van de Rijn omdat dit zo'n vier meter lager ligt. Een deel van deze lage uiterwaarden behoort bij de grond van de boerderij. Op de grens van de lager gelegen uiterwaarden en het hoger gelegen perceel van de boerderij, de rand van de Utrechtse Heuvelrug, zijn twee gebouwen ontworpen; father and son.
Het ontwerp bestaat uit twee karakteristieke blokken die op verschillende niveau's zijn aangelegd. De kantoorruimte ligt wat hoger als de werkplaats waarvan de vloer tachtig centimeter lager ligt als het aansluitende maaiveld. De twee volumes zijn opgenomen in de landschappelijke setting, de werkplaats ligt gedeeltelijk in het talud en het landschap spoelt over het dak. Vanuit beide ruimtes is er een fantastisch uitzicht over het uiterwaardengebied vanaf verschillende niveaus. Dit maakt de ruimtelijke ervaring van beide gebouwen uniek en specifiek. Er zijn twee typen ramen: vierkante stalen kozijnen die veel licht en zicht bieden vanuit de ruimtes. Lage houten kozijnen voorzien van horizontale lamellen die grenzen aan meer intieme specifieke zitplekken.
De twee gebouwen zijn ten opzichte van elkaar verschoven waardoor er een half besloten tussenruimte ontstaat die middels een trap bereikbaar is vanaf het hoger gelegen perceel. Aan deze open tussenruimte grenzen de entree's van beide units.