Over Boon Architecten


Bureau met een brede scoop!


Boon architecten, gevestigd in Gouda, is een bureau met een brede scoop. We werken voor particulieren, aannemers en ontwikkelaars. Onze kracht ligt in onze toewijding, veelzijdigheid en de persoonlijke aandacht richting opdrachtgever om zijn idealen mogelijk te maken.

Kenmerkend voor ons werk zijn de ruimtelijke kwaliteit, ambachtelijkheid en functionaliteit. Ontwerpen zijn gebaseerd op heldere ruimtelijke principes, duurzaamheid en maakbaarheid. Daarnaast staat kostenbewust ontwerpen bij ons hoog in het vaandel.

Boon architecten werkt met grote toewijding aan opgaven vanuit een sensitieve en analytische grondhouding. Vanuit deze grondhouding ontstaat architectuur waarin poëzie samensmelt met het alledaags gebruik. Het is onze missie hedendaagse architectuur te maken die ruimtelijk en cultureel duurzaam is. Gebouwen die verworteld zijn in de context, ontworpen met vakmanschap en gericht op de toekomst.

We werken met maquettes of een 3d model om te experimenteren en plannen te communiceren met de opdrachtgever. Modellen zijn een uitstekend middel om de ruimtelijkheid te testen.

Boon architecten heeft een specifieke interesse in architectuur die raakvlakken heeft met leersituaties en de ruimtelijke ervaring. Scholen en kinderopvang bieden bij uitstek de mogelijkheid deze interesse vorm te geven in gebouwen die het pedagogisch ideaal versterken.


Profiel


Eef-Jan Boon (Gouda, 1976) behaalde in 1999 zijn Bachelor interieur architectuur aan het ArtEZ institute of Arts in Zwolle. Met zijn afstudeeropgaven - bestaande uit een interieurplan in een monumentaal pand, een archetypisch woonhuis en een tafel - won hij de Academieprijs van dat jaar.
In 2013 behaalde hij zijn Master Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en werd zijn afstudeerproject ‘leerlandschap voor genetisch onderwijs’ genomineerd voor de Archiprix 2014.

Tussen 2001 en 2005 werkte hij bij van der Zee architecten aan verschillende stedenbouwkundige visies en inbreidingslocaties, kantoren, en woningen. Hij deed daarnaast een onderzoek naar het concept ‘schoolwoningen’, schoolgebouwen die eenvoudig tot woongebouw getransformeerd kunnen worden.

Tussen 2006 en 2011 werkte hij bij WAA op alle schaalniveau’s en realiseerde o.a. een klein hotel, kinderdagverblijven, een duurzaam woongebouw, seriematige woningbouw en kantoorgebouwen. Tussen 2011 en 2013 werkte hij bij dJGA aan verschillende scholen in België na twee winnende competities. Bij beide bureaus heeft hij verschillende aanbestedingen gedaan op het gebied van zwembaden, scholen, zorg en sportfaciliteiten. De laatste jaren ontwikkelde hij een fascinatie voor architectuur en onderwijs. Met zijn afstudeeropgave ‘leerlandschap voor genetisch onderwijs’ onderzocht hij de relatie tussen pedagogie en architectuur.

Sinds 2013 heeft hij zijn eigen architectenbureau in Gouda.


CV Eef-Jan Boon


2013-heden Owner Architect Boon architecten, Gouda 2013-heden 2011-2013 Medewerkend architect de Jong Gortemaker Algra architecten, R’dam 2001-2011 Ontwerper Wind Architecten Adviseurs, vestiging Gouda 2001-2011 1999-2001 Part-time docent beeldende vorming voor (i)VBO 1999-2001 Opleidingen 2007-2013 Master of architecture Rotterdamse Academie van Bouwkunst 1995-1999 Bachelor interieur architectuur ArtEZ, hogeschool voor de kunsten Projecten Boon architecten 2018-heden Gouda, Holland House, in aanbouw Reeuwijk, Lakehouse, in aanbouwGouda Rhythm of lines, in aanbouw 2015-heden Capelle aan den IJssel, ontwerp scoutinggebouwen Gerealiseerde projecten Boon architecten 2018 Gouda, Longhouse, ontwerp vrijstaand woonhuis Gouda, Rhapsody en wood, white and yellow, interieurontwerp school Ouderkerk aan den IJssel, slice of lighthouse, verbouw monumentaal dijkhuis Dordrecht, Lighthouse, uitbouw woning 2017 Elst, Father and Son, ontwerp kantoor en meubelwerkplaats Waddinxveen, Bridge over troubled water, ontwerp brug Gouda, Sheltered Spaces, verbouw en uitbouw bungalow, verhogen kap 2016 Gouda, Cubic Compositions, uitbouw vrijstaand woonhuis Waddinxveen, Blowin’n the wind, ontwerp terrasoverkapping 2015 Haaften, My Little Home, ontwerp dakopbouw, verblijf voor gehandicapt meisje Waddinxveen, Backyard Brick, ontwerp terras en tuinvoorzieningen 2014 Gouda, Bint, ontwerp zolder monumentaal pand Gouda, Be My Guest, ontwerp garderobemeubel 2013 Gouda, New Faces, diverse uitbreidingen hoekwoning Rotterdam, Just as it is, dakopbouw op bestaande woning Prijzen/nominaties Nominatie Archiprix 2014 2013 Iktinos nominatie beste atelier 2008 met klein stadshotel aan de RAvB 2008 Winnaar Academieprijs met afstudeerwerk ArtEZ 1999